fredag 18 oktober 2013

Normbrytande novell, av Rönningeelev, tog hem förstapris


Varje år anordnar Sörmlands Nyheter en novelltävling. I år var det Klara Bäckström från SABET12 som tog hem förstapriset. I hennes novell valde hon att skriva om homosexuell kärlek, som är en aktuell samhällsfråga.

Klara Bäckström från SABET12 tog hem förstaplatsen i Sörmlands Nyheters novelltävling. Tävlingen hålls en gång om året och i år var temat ”Du och jag”. Hennes bidrag ”Det levande beviset på att kärlek existerar” är ett brev skrivet på ett innovativt sätt som bryter samhällets normer. Den handlar om två killar som blir förälskade och deras kärlek till varandra.

När Klara fick beskedet att hon vunnit tävlingen hade hon svårt att förstå att hennes novell kommit på förstaplats.”Det kändes overkligt att det var jag som hade vunnit” säger Klara men ser samtidigt stolt ut. ”Jag var väldigt självkritisk och att vinna den här tävlingen var bra för mitt självförtroende”.

Klaras inspiration var en bok hon läst, men också flera låttexter. ”Torka aldrig tårar utan handskar” gav henne inspiration och det var där hennes novell började. Även fast hon inte skrivit mycket innan, blev hon hela tiden inspirerad av nya saker som gjorde att hon fortsatte skriva på novellen. I framtiden vill hon fortsätta skriva och kan tänka sig att bli författare.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar